Vores telefonbog er nu tilgængelig i webapp form. Ønsker du at prøve den?

Nej tak Ja tak

x
Guides

”Det var super fedt…” – nykåret Danmarksmester i Skills

Dansk Byggeindustris branchefællesskab var repræsenteret ved DM i Skills 2018 med snedkerfagene og alubyggerne, som hver især dystede om, at blive Danmarks bedste inden for deres fag. Også stenhuggerne var med som demonstrationsfag ved dette års danmarksmesterskab.

Januar måned har været en hård måned for mange forventningsfulde unge, der har dystet om vinde DM i Skills 2018. 48.000 tilskuere besøgte Herning Messecenter, hvor DM i Skills blev afholdt. De mange tilskuere mødte unge engagerede håndværkere, som gjorde deres bedste for at løbe afsted med titlen som danmarksmester, og få overrakt sejrsstatuetten af statsminister Lars Løkke Rasmussen.


Møbelsnedker: Jesper Asferg Scheel
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 


Maskinsnedker: Claus Eskildsen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen Bygningssnedker: Christian Nielsen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 


Tæt løb blandt snedkerne
Der var i alt fem bygningssnedkere, seks møbelsnedkere og fem maskinsnedker der konkurrerede om, at blive Danmarks bedste inden for deres fag. Hvert fag havde 22 timer til at udføre de forskellige opgaver, som de fik stillet. De havde hver især et komplet værksted til rådighed med alle de nødvendige maskiner og udstyr, hvilket gav de besøgende mulighed for at følge med på sidelinjen.

Det var et tæt løb blandt deltagerne og interessen for at vinde var stor. Vinderne blandt tre snedkerfag blev:

Bygningssnedker: Justian Raahauge, Roskilde Tekniske Skole, Exponent A/S, Glostrup
Møbelsnedker:
Esben Kellemann Thomsen, EUC Nord, Brødrene Poulsen, Pandrup
Maskinsnedker:
Christian Lemmermann, Skive College, Aksel Kjersgaard A/S, Odder


Vinder af DM i Skills for møbelsnedker, Esben Kellemann Thomsen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 


Vinder af DM i Skills for bygningssnedker, Justian Raahauge
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 

– Det var super fedt, men også en lille smule lettende. Det var nemlig anden gang, at jeg var med til DM i Skills, og derfor var det rigtig rart, at det denne gang lykkedes mig at hive titlen som danmarksmester med hjem, siger Justian Raahauge og fortæller, at hans mester havde givet ham fri, så han kunne træne på skolen de sidste uger op til DM i Skills.

Justian er allerede er begyndt at forberede sig på EM i Skills til september.

– Det bliver en hård konkurrence, for der er alle de bedste fra hele Europa samlet, siger Justian, som glæder sig til at dyste mod de andre unge i Budapest.

Justian Raahauge kan med stolthed anbefale faget til andre unge. Han synes, at det er ærgerligt, at der ikke er flere, der har lyst til at uddanne sig som bygningssnedker. Justian fortæller, at det er fedt at være i et fag, hvor man kan bruge sine hænder og skabe noget stort ud fra ingenting – og så oveni købet noget, som er bærdygtigt og kan holde i flere generationer. 


Bygningssnedker: Mathias Frahm
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 


Bygningssnedker: Asmus Hillebrecht Kromann
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 

Alubyggerne var med for første gang
Alubyggerne var for første gang repræsenteret ved DM i Skills. Her var det Tobias Hougaard Christensen, Horsens (Aludan Facader A/S, Hedensted) EUC Nordvestsjælland, der løb afsted med sejren.

- En fantastisk oplevelse at være med første gang, og der blev vist stor interesse for alu-bygger uddannelsen, men det har også været et stort arbejde at få det op at stå for første gang, siger formand for Alufacadesektionen, Jan Lunde.

 
Alubygger: Tobias Hougaard Christensen
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen 


Stenhuggerne som demonstrationsfag


I år var Stenhuggerne med som demonstrationsfag på Skills
Foto: Cæciliie Philipa Vibe Pedersen